• Svätý Jozef netradične-tradične

          • My v 9.A sme si urobili hodinu cez novú platformu wonder, maľovali sme kamienky , robili sme virtuálne pukance v kuchyni pani učiteľky a nechýbala ani spoločná modlitba. 

            Blížil sa deň svätého Jozefa a týždeň začal výbornou aktivitou. Mali sme nájsť kamienok, namaľovať ho a napísať odkaz, ktorý by potešil toho, kto ho aj v tomto čase nečase nájde. Bolo to zaujímavé spríjemnenie týždňa. Táto aktivita nám priniesla dobrý pocit, že aj takto na diaľku môžeme byť súčasťou osláv.  Deň svätého Jozefa sme ako inak začali dištančne  a online. Na triednickej hodine sme mali výnimočný čas, kde sme sa rozprávali o kamienkoch a našich odkazoch. Túžili sme, aby spoza mrakov vyšlo slnko a celá situácia sa konečne zlepšila. Vypočuli sme si pieseň o svätom Jozefovi. Veľa z nás trávilo deň aj online omšou.  (7. A) ​​​​​​​

          • Plusy a mínusy korony, alebo čo mi korona dala a čo vzala

          • Korona – dištančné učenie kvôli nej – bola otras. Bola dobrá akurát tak na depku. Vzala mi veľa. Mal som depresie, nemohol som chodiť von s kámošmi a ja som extrovert. Musel som ten horor zažívať už druhý krát, lebo to bola už druhá vlna. Vedci začali z tej korony dokonca blbo myslieť. Vravia, že má prísť ešte tretia vlna. Nech ma neštvú! Veď od nudy by mi zazvonil umieračik. 

            Dala mi len dve veci. Prvou je to, že mi chýbali spolužiaci, a tak som sa začal tešiť do školy. A druhou, že som začal mať radšej turistiku. Ale to je všetko. Mnohí vravia, že nám do života dala veľa vecí, no podľa mňa to bolo dokopy nič. Korona je proste odporná a dúfam, že 3. vlna nepríde. Aspoň že máme tie PCR a antigénové testy a vakcínu, ktorá je podľa mňa dosť dobrá. Niektorí si to nemyslia, ale to sú takí typci, čo čítajú na facebooku blbé hoaxy. Nó... Proste korona je hnus a musí už konečne skončiť.

            Matej H., 4.A

          • Matematické online olympiády

          • Našim šikovným žiakom sa darilo aj v matematických olympiádach. 27.1.2021 sa konalo okresné kolo online matematickej olympiády. V kategórii Z5 pre 5. ročník nás úspešne reprezentoval Matej zo 4.A, skončil na prvom mieste. V kategórii Z9 pre 9. ročník súťažila Lucia z 9.A, tiež sa jej pošťastilo a vyhrala krásne prvé miesto a postupuje do krajského kola. Riešiteľom srdečne blahoželáme a Lucke držíme prsty v krajskom kole.

          • Časopis Nazdar

          • Tým, ktorí sa zaujímajú o históriu a umenie, ponúkame časopis Nazdar. Je to štvrťročník, vychádza teda každé tri mesiace. každé číslo je zamerané na iné časové obdobie. Prvé číslo hovorilo o umení v praveku a staroveku, druhé číslo sa zaoberalo stredovekom. Tretie číslo bude hovoriť o renesančnom umení. Cena jedného výtlačku je 3,80 €. Ak máte záujem, píšte na surdzikova@gmail.com

          • Online olympiády

          • Ani v čase dištančného vzdelávania naši žiaci nezaháľajú a zapájajú sa do súťaží, v ktorých vzorne reprezentujú našu školu a získavajú nové skúsenosti.

            5. februára sa uskutočnila geografická olympiáda. Do krajského kola postúpil Leo, 6. B (z 1. miesta) , všetci ostatní boli úspešní riešitelia : Norbert , 8. A, Michal, 6. A, Matej, 5. A

            9. február patril krajskému kolu olympiády v nemeckom jazyku. Miriam, 7. A obsadila krásne 4. miesto. Anne, 8. B ďakujem za účasť.

            8. februára si žiak Norbert, 8. A overil svoje vedomosti v okresnom kole biologickej olympiády a obsadil 5. miesto.

            Všetkým žiakom veľmi pekne ďakujem za účasť, reprezentáciu, vzornú prípravu a ochotu spolupracovať.

          • Oznam pre rodičov

          • Milí rodičia,

            vzhľadom na Uznesenie vlády Slovenskej republiky č. 77/2021 z 5. februára 2021 a Vyhlášku č. 47 Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, môže materskú školu, prvý stupeň základnej školy a špeciálnej školy navštevovať len dieťa alebo žiak, ktorého jeden zo zákonných zástupcov sa preukáže negatívnym výsledkom testu alebo niektorou z výnimiek.

            Ministerstvo školstva na svojom webovom sídle zverejnilo viacero vzorových dokumentov, okrem iného aj "Čestné vyhlásenie a súhlas so spracovaním údajov", v ktorom sa uvádza, že škola má zbierať kópiu potvrdenia o negatívnom výsledku.

            Na základe upozornenia Úradu na ochranu osobných údajov prevádzkovateľ školy nie je oprávnený vyžadovať kópie negatívnych výsledkov, do tohto dokladu môže iba nahliadnuť. Z tohto dôvodu sa žiaci budú v pondelok preukazovať iba čestným vyhlásením zákonného zástupcu bez kópie negatívneho výsledku testu.

            Za pochopenie Vám ďakujeme.

          • Okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • Tento školský rok sa okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku uskutočnilo dištančnou formou kvôli pandémii COVID-19. Žiačky Miriam Č. 7.A a Anna Š. 8.B súťažili v dvoch kategóriách a úspešne preukázali svoje jazykové znalosti v písomnej časti súťaže. Víťazky oboch kategórií budú našu školu reprezentovať v krajskom kole, ktoré sa uskutoční dištančnou formou. Žiačkam veľmi pekne ďakujem za spoluprácu, reprezentáciu a chuť urobiť pre predmet a pre seba viac.

            Mgr. Ivana Hétháršiová

          • Rozdali sme radosť

          • "Človek je krásny nielen vtedy, keď má pružný krok.

            Človek je krásny podľa múdrosti, čo zračí sa mu v oku,

            podľa vrások a bielych vlasov, podľa slov, keď ponára sa v hovore s deťmi do rokov, keď aj on bol

            mladý. Človek je krásny vtedy, keď ho ľudia majú radi."

            A naši žiaci, ich rodičia a zamestnanci ukázali , že ich srdcia aj v týchto neľahkých, pandémiou poznačených časoch sú krásne, nezištné a plné lásky. Spoločne sa nám podarilo vyzbierať  65  balíčkov, ktoré potešia srdcia našich starkých. Pamätajte, že každý malý čin láskavosti vytvorí vlny, ktoré sa šíria ďalej.

            Všetkým prajem toľko lásky, koľko vkladali do svojich balíčkov.

            Hétháršiová

          • Oscarové mesto Sabinov v Minecraft education edition

          • Pozrite si, ako vyzerá naše Oscarové mesto v Minecraft education edition. Prezradíme, že v meste sa strieda deň s nocou, nechýbajú domy, stavby, Mestské kultúrne stredisko a tiež strom gaštan tak typický pre naše mesto. Pri troche fantázie to tam uvidíte. Na tvorbe tohto sveta sa podieľali, žiaci krúžku PC-IT a hlavný tvorca Oscara - Tomáš T. - 7.A a tiež Nina K. - 1.A, Matej G. - 2.A, Samuel M. – 6.B, Michal G. – 8.B.

            Mesto, ale nie je dokončené, chýbajú tam napr. budova našej školy a tiež budúcej školy, kostoly, socha Sabíny, športový areál, lesopark Švabľovka a veľa iného. Ak chceš aj ty priložiť ruku k dielu a dostavať ho podľa seba máš čas do konca roka t. j.  31. 12. 2020. Potom pošli svoj súbor učiteľke informatiky. S víťazným návrhom sa už pohrá náš team Primaškolák a dotvorí ho pre ďalšie použitie. Teba čaká odmena a tiež dobrý pocit, že sa si sa niečo nové naučil.

             

          • Escape room s Leonardom

          • Navštívili, otvorili, unikli, veľa sa naučili, ale hlavne ho spoznali ... žiačky Martina J. a Anna Š. z 8.B. V escape room bol sám Leonardo da Vinci, ktorý „Nemal formálne vzdelanie, nikdy neštudoval žiadnu školu presadil sa sám.“ Za poskytnutú escape room ďakujeme jej tvorcom.

          • Ocenenie

          • Simulovaná sociálna sieť Primanet - Hry, Hudba, Relax, Mix - odmenila jej followera, ktorý v Gameroom získal certifikát.

            Blahoželáme.

          • Hodiny logopédie v školskom roku 2020/2021

          • Poplatok za jedno sedenie logopédie je 3 €. Platba bude nahodená vždy na konci mesiaca. Výška platby bude vychádzať z reálneho počtu sedení podľa evidencie logopedičky. Stredajšie skupiny budú mať hodiny každý druhý týždeň; štvrtková každý týždeň. V prípade záujmu možnosť pre rodiča zúčastniť sa priamo na sedení alebo možnosť konzultácií v čase od 15:20 v stredu alebo od 15:40 vo štvrtok (po zrušení núdzového stavu). Informácie budú rodičom oznámené po každom sedení.

    • Prihlásenie

    • Zvonenia

      Štvrtok 28. 3. 2024
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje